Blog Archive

John Engelbrecht

April 30, 2013
L1007490-Edit

 

 

Det var en positiv oplevelse ud over det sædvanlige, da min kammerat Christoffer og jeg i dag stoppede ved det store mystiske, men smukke hus på Ibæk Strandvej. Uden for huset mødte vi dets ejer, filosoffen John Engelbrecht. Vi var interesserede i at høre om husets historie og inden vi havde set os om, var vi på op ad trappen til i hælene på John, som var iklædt murertøj, da han var i gang med at lave en trappe.

 

Vi var blevet inviteret indenfor i et hus vi begge havde kørt forbi tusindvis af gange og drømt om at se fra indervæggene. Nysgerrigheden blev sat på prøve, da vi gik fra det ene fabelagtige rum til det andet, spækket med bøger fra gulv til loft, for til sidst at ende i stuen, som mest af alt gav os følelsen af at stå i kahytten på en stor fuldrigger og kigge ud over havet. I stuen stod endda en halv robåd som en slags reol og der var et hav af farverige, hjemmedekorerede skibsplanker, der udsendte en dejlig duft af enten tjære eller skibslak i hele hjemmet.

 

Det hele kan selvfølgelig beskrives med ord, men mine ord rækker ikke til den slags og John gav os heldigvis lov til at skyde løs med kameraerne, hvilket på en måde virkede grænseoverskridende for os begge, da vi stod i hans private hjem for første gang. Vi havde næsten mere lyst til at bare at indsnuse alle indtrykkende, men var også voldsomt interesserede i, at få det indfanget til vores eget lille bibliotek, da der var mere at se end vi kunne kapere på en halv time.

 

John var på vej til et foredrag, som han skulle holde for en forsamling og tiden var derfor knap. Inden vi gik gav han os begge et signeret eksemplar af sin nye bog: “Livsmod og langsomhed“.

 

I kan læse mere om John Engelbrecht her på hans hjemmeside: johnengelbrecht.dk