Blog Archive

De sidste huse i Nordly

May 31, 2014
Mamiya

 

Så er skoven og de 80 huse i Nordly jævnet med jorden og hvad der før var et smukt og livligt fristed for en masse borgere er blevet forvandlet til en stor tom byggegrund med fremtidsudsigt til et psykiatrisk hospital.

 

Hans Jørgen, som vi før har lavet portræt af, bor her stadig. Hans hus fik lov at stå i denne omgang og kommer til at grænse helt op til sygehusbyggeriet. Men han er sikker på at også det indenfor et par år bliver inddraget af staten til fordel for nybyggeriet.

 

Hans Jørgen, som plejer at være en glad og fri mand føler sig i dag trist og usikker. Hans kone Atsa’s hus fik ikke lov at stå, og også hun føler sig utryg og ramt af sygehusplanerne. Ingen af dem forstår, hvorfor det præcis er i Nordly byggeriet skal stå, når det rammer så mange mennesker på det eksistentielle plan. De føler der er forskel på menneskeliv. Det som giver plads til en masse psykiatriske patienter, giver samtidig en masse andre mennesker psykiske problemer.

 

Jeg har igen vedhæftet filmen vi lavede fra Nordly for et par år siden. Stort set alt man ser i filmen findes ikke længere.